Culford Gardens

London

The project

Situated within a conservation area in the heart of Chelsea, Lawray was commissioned to internally refurbish and renovate this prime residential terraced property. Working closely with renowned interior designers Fenton Whelan, we were able to convert a very confined and awkward property into an elegant and refined apartment.

Achieving the unachievable

To help the project reach its full potential, we needed to rationalise the footprint of the maisonette. Given the position of the property and its proximity to the rear communal garden, we knew planning permission would be tricky. The client believed it was totally unachievable. However, to everyone’s delight, we made it happen.

Making light work

The lightwell to the rear lower ground floor was surrounded by high walls on all sides, resulting in an uninviting space. Lawray transformed this area with a lightwell extension that continued to encourage natural light, while providing a much-needed additional floor area to the new master bedroom. New facilities were added to replace outdated versions, while we simultaneously adapted services for the revised layout.

Thanks to rationalising the footprint of the maisonette, we were able to convert a very confined and awkward property into an elegant and refined apartment with higher ceilings and far more natural light.