« back

Culford Gardens

Synopsis

This prime residential terraced property is situated within a conservation area in the heart of Chelsea. Lawray were commissioned to internally refurbish and renovate this three-bedroom maisonette, situated on the lower ground and ground floor. Working alongside Fenton Whelan, Lawray provided necessary architectural support for a high-level interior fit out.


The Brief

The existing maisonette needed extensive interior improvements to services and space plan. The reconfiguration of the interior spaces to both floors provided logical hierarchy with improved flow that made living here a whole new experience.
The lightwell to the rear lower ground floor was surrounded by high walls on all sides, resulting in an uninviting space. Lawray transformed this area with a lightwell extension that continued to encourage natural light, whilst providing much needed additional floor area to the new master bedroom.
In addition, new facilities were required to replace the dated versions whilst simultaneously adapting services for the revised layout. Ceiling heights remained top of the desired list and every effort was made by the team to co-ordinate the MEP and AV installation, to minimise service voids that served to maximised ceiling heights.

Our Solution

Through rationalising the footprint of the maisonette, we were able to convert a very confined and awkward property into an elegant and refined Apartment, with higher ceilings and greater natural light.
We worked collaboratively with renowned interior designers; Fenton Whelan who put their signature on the property elevating it to an attractive prime residential status.

I am pleased to have been given the opportunity to comment on the contribution made by Lawray Architects to the recently completed Combined Services Centre in Llandrindod Wells. As lead consultants on a project with three separate stakeholders, their role was always going to be challenging. I was however, very impressed by the professional manner in which they succeeded not only in delivering a quality final product, but also in balancing with skill and patience the competing demands of their three ‘clients ’throughout both the planning and construction phases of the project. From a Dyfed Powys Police perspective, we were very satisfied with the design solutions offered and the ensuing facilities have received complimentary comments from the occupants

Perry Simpson. Capital Projects Manager

Dyfed Powys Police