« back

Phillimore Gardens, London

Synopsis

The renowned Phillimore Estate is one of London’s most prestigious residential areas. We were commissioned to remodel and renovate a home of particular architectural merit within its grounds.

The Brief

The land on which the Phillimore Estate, Kensington, was built was acquired by the historic Phillimore family in the early eighteenth century. Over the decades, the estate has been owned or held in Trust for members of the Phillimore family.

This affluent estate occupies approximately 20 acres north of Kensington High Street, making it a very distinguished address in the city and a designated conservation area.

The focus of our brief was a detached dwelling comprising of five storeys. We were appointed to design an extensive remodelling scheme that would refine the building’s interior and exterior appearance to meet the family’s requirements.

Our Solution

We spent a considerable amount of time with the client before beginning the project to establish the vision for their new home and what finer details would bring the building together.

Our team confidently undertook the project, which included extensive structural works, the replacement of existing staircases and the reconstruction of a large part of the exterior facade. We also added an extension to the basement, forming new spaces within the accommodation floors to help develop new interior layouts to suit the family’s needs as they grew.

The client’s vision was finished to the highest of standards with a quality interior finish that considered every aspect of their brief.

I am pleased to have been given the opportunity to comment on the contribution made by Lawray Architects to the recently completed Combined Services Centre in Llandrindod Wells. As lead consultants on a project with three separate stakeholders, their role was always going to be challenging. I was however, very impressed by the professional manner in which they succeeded not only in delivering a quality final product, but also in balancing with skill and patience the competing demands of their three ‘clients ’throughout both the planning and construction phases of the project. From a Dyfed Powys Police perspective, we were very satisfied with the design solutions offered and the ensuing facilities have received complimentary comments from the occupants

Perry Simpson. Capital Projects Manager

Dyfed Powys Police